Nyári tábor biztonságosan

Élményekkel teli nyár biztonságosan

2024. július 4., csütörtök

A nyári vakáció beköszöntével sokezer diák számára kezdődött el a gondtalan pihenés, szórakozás és a különféle programok látogatása. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ez az időszak korántsem veszélytelen: ilyenkor megemelkedik a balesetek száma a gyerekek körében, nem ritka, hogy egy nyári táborból sérüléssel térnek haza, ami akár több százezres költséggel is járhat. Arról nem is szólva, hogy egy gyermekbaleset a szülőkre is kihatással lehet, például szabadságot kell kivenniük emiatt. Cikkünkben a hasznos tippek mellett a gyermekekre köthető biztosítási konstrukciókról is olvashatsz.

Nyáron a balesetbiztosítások szerepe felértékelődik, hiszen az óvodák és iskolák bezárásával a gyerekek még több időt töltenek szabadidős tevékenységgel, szárazföldön és vízparton egyaránt. Aktív életmódjukból adódóan számtalan helyzetben érheti őket baleset, de meg is betegedhetnek táborozás közben (pl. napszúrás, gyomorrontás miatt). Érdemes figyelmet fordítani a gyermekek biztosítási védelmére is, hiszen az őket érő balesetek és betegségek súlyos anyagi következményekkel járhatnak, megterhelve a család pénztárcáját.

Az általános gyermek- és ifjúsági balesetbiztosításról szóló kormányrendelet alapján minden 3 és 18 év közötti gyermeknek alanyi jogon jár állami balesetbiztosítás, amely otthon, az óvodában, az iskolában történt, utazás vagy táborozás során bekövetkező balesetekre nyújt fedezetet az év minden napján. A szolgáltatások köre és a fedezeti szint azonban korlátozott. Előfordulhat, hogy a kártérítés csupán a gyógyszerekre elég.

“A nyári szünidőben otthon és a táborokban is megnő az esély a gyermekbalesetekre, de a közúti gyermekbalesetek harmada is a nyári vakáció alatt, júliusban és augusztusban történik. Hazánkban az állam az alapvető ellátást biztosítja az ilyen balesetek esetén, azonban a piacon elérhető gyermekbiztosítási termékek az államinál nagyobb kockázati kört fednek le és nagyobb összegű kárkifizetést tesznek lehetővé” – hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége.

Az említett “kiegészítő” gyermekbiztosítási termékek nemcsak a gyermek 18 éves koráig nyújtanak szolgáltatást, hanem az egyetemi tanulmányok végéig, 23-25 éves korig is kiterjeszthetők.  Továbbá:

  • Ha megtörtént a baj, az anyagi fedezeten túl egyedi asszisztencia szolgáltatásokkal is segítik a gyermekek még gyorsabb felépülését. Ilyen például a szakorvosi vizit vagy második orvosi szakvélemény megszervezése, betegszállítás.

  • Akkor is fizet a biztosító, ha például nyári táborozás/nyaralás során baleset következtében maradandó egészségkárosodást szenved a gyermek.

  • Gyógyászati segédeszközökre is fordítható a biztosító által fizetett összeg.

A szerződés megköthető 1 évre, de akár 1 hónapra is. A biztosítási védelem már a szerződés létrejötte utáni naptól érvényes.

Ezeket az óvintézkedéseket tedd meg, mielőtt táborozni indul a gyermek!

  • Tudd meg, hogy lesz-e a táborban olyan szakember, aki szakszerű elsősegélyben tudja részesíteni a gyerekeket.

  • Készíts össze egy alap elsősegély csomagot, sebtapasszal, gézzel, fertőtlenítőszerrel, gyógyszerekkel. 

  • Lehetőség szerint olyan pedagógusok vigyázzanak a gyerekekre, akiket már többen ajánlottak, esetleg ismersz is.

  • Ha gyermekednek bármilyen egészségügyi problémája van, győződj meg arról, hogy van-e elegendő gyógyszere. Ha valamilyen ételre, italra allergiás, feltétlenül jelezd azt az edzőknek, táborvezetőknek!

Bár kellő elővigyázatossággal a balesetek jó része elkerülhető, minden esetre sajnos nem lehet felkészülni. Egy jól kiválasztott balesetbiztosítás kellően hatékony védelmet jelenthet, segítségével fedezhetők a gyógyulás és az utókezelés költségei is.

Balesetmentes, élményekben gazdag nyarat kívánunk minden gyermeknek, a megfelelő biztosítási védelem kiválasztásához ajánljuk balesetbiztosítási kalkulátorunkat!

https://www.eurorisk.hu/calculation/baleset-biztositas

Ha külföldre utaznál, ne felejts el utasbiztosítást kötni!

https://www.eurorisk.hu/calculation/utas-biztositas



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.07.16
PoweredBy: SK Trend Kft